4 – 7 april 2022

Ter gelegenheid van de lancering van ons nieuwe digitale platform Boom Academie organiseerden wij van maandag 4 april 2022 tot en met donderdag 8 april 2022 de Boom Blended Week!

Tijdens dit 4-daagse online evenement werden er verschillende sessies georganiseerd rondom het thema blended learning.

Programma

Maandag 4 april

12:30u – 13:30u | Onderzoekend vermogen ontwikkelen bij studenten met blended leermiddel Bouwstenen

Miriam Losse

Lees meer

Bouwstenen is een interactieve digitale leermethode voor het opzetten, uitvoeren en onderbouwen van onderzoek voor beroepstaken. Met Bouwstenen kunnen studenten eenvoudig in kaart brengen hoe ze kennis en gegevens kunnen verzamelen om beroepsproducten op te leveren. Het leermiddel helpt studenten om onderzoekend vermogen te ontwikkelen voor de toekomstige beroepspraktijk. Miriam Losse, auteur van Bouwstenen, zal in deze lunchsessie ingaan op hoe studenten spelenderwijs onderzoek leren inzetten voor praktijkopdrachten met Bouwstenen in een blended leeromgeving.

Miriam Losse is onderwijsontwikkelaar bij Saxion en traint docenten in het begeleiden van studenten bij het ontwikkelen van onderzoekend vermogen. Daarnaast traint zij opleidingsteams en onderwijskundigen bij het integreren van onderzoek in onderwijs.

15:00u – 16:30u | Hoe begeleid ik online mijn student?

Marjanne Peters & Eskil Elfferich

Lees meer

Blended learning is er en zal blijven. Het brengt nieuwe uitdagingen met zich mee voor de wijze waarop docenten studenten begeleiden in hun leerproces. In dit webinar laten Marjanne Peters en Eskil Elfferich zien wat werkt en introduceren zij de Triple-A methode, een effectieve aanpak voor succesvolle online begeleiding.

Marjanne Peters en Eskil Elfferich zijn oprichters van Digitale Bruggenbouwers. Zij zijn gespecialiseerd in online begeleiden en samenwerken. Met training en advies richten zij zich op professionals die begeleidingsaspecten in het werk hebben. Voor meer informatie ga naar www.digitalebruggenbouwers.nl

Dinsdag 5 april

10:00u – 11:00u | Kennismaken met Boom Academie | Boekhouden voor het hbo

Elsbeth Bouman

Lees meer

Online studeren is de afgelopen jaren een vast onderdeel binnen het onderwijs geworden. Het nieuwe platform Boom Academie biedt studenten en docenten in het hoger onderwijs houvast in deze blijvende ontwikkeling. Tijdens deze sessie zal Elsbeth Bouman het nieuwe platform Boom Academie introduceren. Dit zal zij doen aan de hand van de methode Boekhouden voor het hbo.

Boekhouden voor het hbo is een methode voor het economisch onderwijs in het hbo. De compacte maar volledige behandeling van de onderwerpen was tot dusver in boekvorm beschikbaar in een theorie- en opgavenboek (deel 1 en deel 2). Nieuw is dat de methode nu ook modulair beschikbaar is via het online platform Boom Academie.

Elsbeth Bouman is werkzaam bij Boom hoger onderwijs en is daar verantwoordelijk voor de digitale platformen. De ontwikkeling van de nieuwe leermiddelen gebeurt altijd in samenwerking met docenten van verschillende hogescholen.

12:00u – 13:00u | Wie is onze student?

In gesprek met Barend Last

Lees meer

Schrijf je in voor deze lunchsessie om het standpunt van Barend Last te horen op de vraag: Wie is onze student? Maar ook hoe het je als docent kan helpen hier inzicht in te hebben.

Naast zijn keynote is er tijdens deze digitale bijeenkomst ook ruimte om zelf met Barend in gesprek te gaan. Heb je een vraag aan hem, dan kun je deze van tevoren al achterlaten op het aanmeldformulier of insturen via [email protected].

Barend Last begon als leerkracht in het basisonderwijs. Hij werkte onder meer als docent, manager en onderwijsmaker in verschillende onderwijssectoren. Op dit moment is hij werkzaam als onderwijskundig adviseur bij de Universiteit Maastricht, waar hij zich bezighoudt met de implementatie van blended learning. De focus ligt daarbij zowel op goede inzet van ICT als het benutten van de fysieke onderwijsruimte. Ook is hij zelfstandig trainer en spreker en auteur van het in 2021 verschenen ‘Blended learning en onderwijsontwerp. Van theorie naar praktijk’. Voor meer informatie ga naar www.barendlast.nl.

15:00u – 16:00u | Online en blended oefenen en toetsen van communicatieve vaardigheden

Wim Schellekens

Lees meer

Wim Schellekens van Faculty of Skills vertelt hoe studenten met TrainTool hun communicatieve vaardigheden kunnen oefenen en verbeteren. Doordat studenten de vaardigheden onbeperkt online kunnen oefenen ontstaat in colleges, practica en andere face-to-facebijeenkomsten meer ruimte voor toepassing en verdieping. TrainTool is daarmee een ideale aanvulling op online en offline vaardighedenonderwijs.

Wim Schellekens is senior consultant bij Faculty of Skills en heeft gewerkt als docent Toerisme. Daarnaast was hij hoofd opleidingen bij KLM (Cabineopleidingen) en Schiphol en heeft hij 20 jaar een trainingsbureau, gespecialiseerd in communicatieve vaardigheden, gehad.

Woensdag 6 april

10:30u – 11:30u | In gesprek met The Learning Engineer

Abboy Verkuilen

Lees meer

Tijdens deze sessie gaat Elsbeth Bouman in gesprek met Abboy Verkuilen, docent bij de opleiding Werktuigbouwkunde van de Haagse Hogeschool. Hij vertelt hoe hij binnen de opleiding aan de slag is gegaan met blended learning. Hoe hij hierbij gebruik maakt van bestaande materialen en wat hij daaromheen zelf ontwikkeld heeft.

Beide ouders in het beroepsonderwijs? Daar moet een onderwijsdier uit voortkomen. Abboy Verkuilen is werkzaam als Docent Digitaal Didacticus bij de opleiding Werktuigbouwkunde aan de Haagse Hogeschool. Zelf noemt hij zich The Learning Engineer. Een ingenieur heeft als doelstelling werktuigen werkend te krijgen (en te houden!). Abboy ziet het als zijn taak om studenten aan het leren te krijgen (en te houden). Daarvoor is hij continu op zoek naar de State of the Art ontwikkelingen op onderwijsgebied. Stel hem een vraag en waarschijnlijk heeft hij een antwoord en ook nog een boek of artikel voor je, waarin de wetenschappelijke onderbouwing staat. Net als een ingenieur, zo is hij tenslotte ook geschoold aan de creatief, technische opleiding Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit Delft, werkt hij van hij van experiment naar experiment. Continu lerend en continu tweakend aan het leerproces van de studenten om hen het beste te kunnen ondersteunen. De inzet van digitale leermiddelen, die studenten any place, any time kunnen gebruiken om beter voorbereid naar de les te komen en na de les diepgaander verder te kunnen oefenen, waarbij ze bij voorkeur zelf hun ideale blend creëren, is voor hem dan ook een logische keuze.

15:00u – 16:00u | Kennismaken met Boom Academie | Marketing voor het hbo

Elsbeth Bouman

Lees meer

Online studeren is de afgelopen jaren een vast onderdeel binnen het onderwijs geworden. Het nieuwe platform Boom Academie biedt studenten en docenten in het hoger onderwijs houvast in deze blijvende ontwikkeling. Tijdens deze sessie zal Elsbeth Bouman het nieuwe platform Boom Academie introduceren. Dit zal zij doen aan de hand van de methode Marketing voor het hbo.

De methode Marketing voor het hbo vormt de basis voor het vakgebied marketing. Door de toegankelijke schrijfwijze, de heldere indeling en de duidelijke context bij abstracte thema’s, is het makkelijk om de theorie te onthouden en te verwerken. Zo kan de student zich optimaal voorbereiden op de examens en een goede start maken in de marketing.

Elsbeth Bouman is werkzaam bij Boom hoger onderwijs en is daar verantwoordelijk voor de digitale platformen.  De ontwikkeling van de nieuwe leermiddelen gebeurt altijd in samenwerking met docenten van verschillende hogescholen.

Donderdag 7 april

13:00u – 14:00u | Kennismaken met Boom Academie | Bedrijfseconomie voor het hbo

Elsbeth Bouman

Lees meer

Online studeren is de afgelopen jaren een vast onderdeel binnen het onderwijs geworden. Het nieuwe platform Boom Academie biedt studenten en docenten in het hoger onderwijs houvast in deze blijvende ontwikkeling. Tijdens deze sessie zal Elsbeth Bouman het nieuwe platform Boom Academie introduceren. Dit zal zij doen aan de hand van de methode Marketing voor het hbo.

Bedrijfseconomie voor het hbo geeft een heldere inleiding in het vakgebied. In deze methode komen de onderneming, de kostenvraagstukken, de financiering, de verslaggeving en de financiële analyse aan de orde. Deze sterke didactische methode was tot dusver in boekvorm beschikbaar in een theorie- en opgavenboek. Nieuw is dat de methode ook modulair beschikbaar is via het online platform Boom Academie.

Elsbeth Bouman is werkzaam bij Boom hoger onderwijs en is daar verantwoordelijk voor de digitale platformen. De ontwikkeling van de nieuwe leermiddelen gebeurt altijd in samenwerking met docenten van verschillende hogescholen.

15:00u – 16:30u | Aan de slag met de motivatie van jouw student in blended onderwijs

Estella Griffioen

Lees meer

Een student gemotiveerd krijgen om actief te participeren is een uitdaging. Een student zo ver krijgen om voorbereid naar de les te komen wellicht nog meer. Wil jij weten hoe je je studenten kan stimuleren om zich voor te bereiden? Welke factoren van invloed zijn op de studentmotivatie om actief te participeren aan jouw blended onderwijs? Tijdens deze afsluitende workshop van de Boom Blended Week neemt Estella Griffioen je mee in dit onderwerp. Ook gaan we hierover met elkaar het gesprek aan. Aan het eind van deze sessie weet jij welke drie acties jij in je blended onderwijs kunt ondernemen om jouw studenten te stimuleren in hun zelfsturing.

Estella Griffioen is na 12 jaar bij Hogeschool Inholland als docent en onderwijskundige gewerkt te hebben, in januari 2018 gestart met haar bedrijf Didactivate. Vanuit Didactivate begeleidt zij instellingen en opleidingen in de transitie naar blended onderwijs. Ze voert onder andere blended audits uit, professionaliseert docenten en begeleidt visietrajecten. Voor meer informatie ga naar www.didactivate.nl.

Vragen?

Neem contact met ons op via [email protected]nl

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten